Ga naar de inhoud

Langdurend opgenomen kinderen leren 3D kadootjes printen

3D Printen en ontwerpen maken is een leuke bezigheid passend binnen een pedagogische zorg programma voor langdurig opgenomen kinderen tussen 8 en 14 jaar in ziekenhuizen. Ook kinderen die op deze leeftijd gebonden zijn aan dialyse en carcinoom behandeling ontdekken met onze ICT maatjes aan hun zijde een nieuwe manier om kadootjes te ontwerpen en live te printen voor familie, hun directe verzorgers en behandelaars en natuurlijk voor zichzelf!

Zelf ontwerpen op de 3DMaatjes tablet en live printen vanaf je bed

De 3DMaatjes zijn opa’s en ook studenten met ICT kennis. Zij komen aan je bed zitten en laten je op hun 3D ontwerp tablet de leukste kadootjes selecteren en voorzien van jouw persoonlijke bedankje, je naam of je tekening. Vervolgens kan je live meekijken op jouw 3D printer hoe jouw kado geprint wordt. Je bedient de printer camera maar ook kan je de printerverlichting aanzetten voor die projecten die soms een halve dag of nacht nodig hebben om laagje voor laagje gebouwd te worden. Zo blijf je altijd in contact met je 3D Printer dat je 3DMaatje meeneemt en geplaatst heeft op een veilige plek in ziekenhuis, zorgcentrum of revalidatiecentrum en als dat niet kan in de 3DMaatjes Printcentrale.

Wifi 3D Printers

De 3DMaatjes sluiten de 3D printers aan op het wifi netwerk van de instelling. De printers gebruiken zeer weinig bandbreedte en belasten het netwerk niet. Zodra de 3D print gestart is kan het kind zelf via de 3D printer APP meekijken en waar nodig een print stopzetten, wanneer er iets mis gaat. 3D printers kunnen soms van slag raken en dan produceren ze een spaghetti van geprinte draad. Dat is dus makkelijk te verhelpen. Als het kind niet in staat is of dit niet wenst houden de 3DMaatjes de printer sowieso in de gaten (ook ’s nachts) en grijpen in waar nodig.

Je 3D printer delen met de kinderen van je afdeling

De 3DMaatjes printers kun je delen met andere kinderen op de afdeling. De print opdrachten kunnen achter elkaar geplaatst worden, zodat iedereen zijn kado kan zien bouwen. De 3DMaatjes zorgen voor het onderhoud en beheer van de printers en leggen dit indien mogelijk aan je uit hoe je printdraad kunt vervangen en hoe je na elke printklus je printerbed kunt schoonmaken en calibreren voor een volgende printjob. Zo wordt je op een leuke wijze al snel zelf de 3D Printer expert!

1 reactie op “Langdurend opgenomen kinderen leren 3D kadootjes printen”

Reacties zijn gesloten.